Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden te vinden. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of wanneer het antwoord voor jou niet toereikend is, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

 • Waarom zou ik een recensie plaatsen op stagerecensies.nl?

  Uit diverse onderzoeken is gebleken dat veel studenten een stage wel eens als vervelend ervaren hebben. Door jouw ervaring met en mening over je stage te delen op stagerecensies.nl kun je andere studenten helpen om zich beter voor te bereiden en te oriënteren op een goed passende stageplaats.

 • Wie mag een recensie plaatsen?

  Stagerecensies.nl is geschikt voor MBO, HBO en WO studenten die niet langer dan 2 jaar geleden stage hebben gelopen.

 • Is het plaatsen van een recensie gratis?

  Het plaatsen van een recensie is uiteraard gratis. Stagerecensies.nl wil een zo groot mogelijke database met ‘stagerecensies’ verzamelen om zo studenten te kunnen helpen met het zoeken naar een goede stageplaats. Omdat we het plaatsen van recensies juist willen belonen maak je vaak kans op prijzen.

 • Is het bekijken van recensies gratis?

  Het bekijken van recensies over stageplaatsen is gratis. Door verschillende recensies te bekijken kun je je beter voorbereiden op jouw toekomstige stage. En een goede voorbereiding is erg belangrijk, want als jouw verwachtingen en die van je stagebedrijf beter op elkaar aansluiten levert dit natuurlijk een succesvolle stageperiode op. Maar vergeet niet na je stage zelf ook een recensie in te vullen.

 • Wat te doen met mijn buitenlandse stage-ervaringen?

  Momenteel is het nog niet mogelijk om een recensie te plaatsen over stages in het buitenland. Uiteraard zullen we zo hard mogelijk werken om dit ook snel mogelijk te maken zodat je ook je ervaringen in het buitenland uit kunt wisselen met andere studenten.

 • Hoe kan ik mijn recensie verwijderen?

  Neem contact met ons op via het formulier op de contact pagina. Vermeld hierbij wanneer je de recensie hebt geplaatst en waarom je deze wilt verwijderen.

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik een recensie invul?

  De recensies blijven een aantal jaren staan en worden daarna van de website verwijderd. Op de website is bij jouw recensie alleen je voornaam te zien. Je e-mailadres en achternaam zijn niet zichtbaar voor anderen. Je e-mailadres wordt niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Wel willen we uiteindelijk een nieuwsbrief uit gaan geven, deze zul je echter alleen ontvangen wanneer je hier toestemming voor geeft. Het is de bedoeling dat je zelf goed nadenkt over de informatie die je in je recensie geeft. Sommige inhoudelijke informatie over een bedrijf mag je niet prijsgeven. Je kunt dan wellicht overleggen met je stagebedrijf wat je wel en niet mag vertellen. Ook is het niet verstandig om namen van personen te noemen in je recensie.

 • Waarom is mijn recensie niet geplaatst?

  Als je recensie niet voldoet aan de voorwaarden hebben wij het recht om deze niet te plaatsen of om deze later te verwijderen.

 • Wat moet ik doen als ik iets vreemds op de website zie staan of als ik een melding wil maken van misbruik/ foutieve informatie?

  Neem contact met ons op via het formulier op de contact pagina pagina.

 • Hoe onafhankelijk is Stagerecensies.nl?

  Stagerecensies.nl is een onafhankelijk platform van, voor en door studenten. Wij hebben geen aandeelhouders en werken niet samen met andere bedrijven. Er is voor bedrijven de mogelijkheid om te adverteren, maar dat zorgt er niet voor zij ook invloed uit kunnen oefenen op stagerecensies.nl.

 • Wie zit er achter Stagerecensies.nl?

  Hiervoor verwijzen we je graag door naar de over ons pagina.

 • Hoe is stagerecensies.nl ontstaan?

  Hoe bereid je je voor op een stage als je je nooit eerder stage hebt gelopen en dus niet weet wat je kunt verwachten? Stagerecensies.nl is ontstaan nadat uit onderzoek onder studenten bleek dat er behoefte is aan het uitwisselen van meningen, ervaringen en vragen over stageplaatsen. Een website is hiervoor het meest geschikt en toegankelijk omdat vrijwel alle studenten (uit het onderzoek red.) aangaven online te zoeken naar informatie over stageplaatsen en organisaties.

 • Wat maakt stagerecensies.nl uniek?

  Stagerecensies.nl is het enige, onafhankelijke platform in Nederland waar studenten hun mening over en ervaringen met stages kunnen delen. In het huidige tijdperk waarin transparantie ontzettend belangrijk is en waarin mensen hun mening kunnen en durven geven zijn er talloze websites met recensies terug te vinden. Denk aan de beoordelingen over films, vakanties, restaurants, producten en diensten. Een website met ‘stagerecensies’ bestond echter nog niet. Stagerecensies.nl is ontwikkeld door studenten naar aanleiding van eigen ervaringen, wat ervoor zorgt dat de website goed in kan spelen op de wensen en behoeften van studenten.

 • Waar kan ik terecht met mijn overige vragen?

  Neem contact op met Stagerecensies.nl via het formulier op de contact pagina.

 • Wat zijn de voorwaarden voor het plaatsen van een recensie?

  1. Wat kun je in je beoordeling opnemen? Naast feitelijke informatie over de organisatie kun je natuurlijk ook je eigen mening en ervaringen in de recensie delen. We willen graag weten waarom je een stage leuk of juist niet leuk vond. Hoe uitgebreider, duidelijker en objectiever je de recensie schrijft, hoe beter een toekomstige stagiaire er zijn of haar keuze op kan baseren.

  2. Wat kun je niet in je beoordeling opnemen? Je mag geen telefoonnummers, e-mailadressen, godslastering, obsceniteiten/ scheldwoorden, grove opmerkingen of kwetsend commentaar, links naar andere websites, HTML-codes en reclame in je recensie opnemen.

  3. Hoe zit het met privacy gevoelige informatie? Op de website is bij jouw recensie alleen je voornaam te zien. Je e-mailadres en achternaam zijn niet zichtbaar.  Daarnaast is het de bedoeling dat je zelf goed nadenkt over de informatie die je in je recensie geeft. Sommige inhoudelijke informatie over een bedrijf mag je niet prijsgeven. Je kunt dan wellicht overleggen met je stagebedrijf wat je wel en niet mag vertellen. Ook is het niet verstandig om namen van personen te noemen in je recensie. 

  4. In geval van fraude? In het geval (of het vermoeden) van frauduleus handelen zal de recensie in kwestie worden verwijderd. Dit gebeurt onder andere als er onduidelijkheid is over de herkomst of oprechtheid van een recensie.

  5. Om te onthouden! Als de recensie niet overeen komt met bovenstaande voorwaarden, hebben we het recht om deze niet te plaatsen of te verwijderen.

webdesign door eNick